Visszatérítés garancia

A fogyasztónak minősülő vásárlót a 45/2014. (II.26.) kormány rendelet szerint a távollévők közötti szerződésnél megilleti a vásárlástól való elállási jog a kézhezvételelt követő 14 napon belül.

 

Kézhezvételi időpont a személyes átvétel esetében a rendelés személyes átvételének időpontja, házhozszállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak.

A sértetlen terméket minden tartozékával együtt (bontott, vagy bontatlan állapotban), számlával vagy annak a másolatával, saját költségén küldd vissza a Szolgáltató címére (Emezen.hu Kft. 1136 Budapest, Tátra u. 5. a. ép. al., kivéve a háztartási nagygépeket pl. mosógép, hűtő stb.), és 14 napon belül visszatérítjük Neked a visszaküldött termék(ek) vételárát.

A sértetlen háztartási nagygépet minden tartozékával együtt (bontott, vagy bontatlan állapotban), számlával vagy annak a másolatával, saját költségén küldd vissza a Szolgáltató címére (Emezen.hu Kft. 2040 Budaörs, Törökbálinti utca 23.), és 14 napon belül visszatérítjük Neked a visszaküldött termék(ek) vételárát.

Utánvéttel visszaküldött csomagot nem veszünk át!

 

Nem gyakorolhatja a fogyasztó az elállási jogot, olyan termék értékesítése esetében, amely: fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó; hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta; higiéniai termékek, étrend kiegészítők, vitaminok, kozmetikumok esetén amennyiben már kibontásra került a termék (ha bontatlan, élhet a fogyasztó elállási jogával).

 

Használatba vett termék esetén, ha a terméken sérülés van a szolgáltató nem biztosítja a termék visszavásárlását.

 

 

A törvény további részletei megtekintése itt: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK14030.pdf

 

Jogvita esetén a fogyasztó jogosult a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulni.

 

A Budapesti Békéltető Testület székhelye:
1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
Web: www.bekeltetes.hu
E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
Fax: 06 (1) 488 21 86

Telefon: 06 (1) 488 21 31 

 

Az elállási/felmondási nyilatkozatmintát itt töltheti le

 

 

 

DPD